Terrateig es troba situat en la part meridional de la Vall d'Albaida. Per la seua ubicació estratègica entre les hortes de Gandia i les comarques de l'interior ha estat habitada des d'antic, molt abans que atres pobles de la comarca. Íbers, romans i musulmans deixaren en esta terra la seua imprompta que encara hui és visible a poc que es mire amb detall.

En l'actualitat Terrateig és un poble menut, apacible i tranquil on el temps sembla haver-se detingut en un moment anterior, quan les hores duraven més i les coses importants de la vida estaven lluny d'allò que pensa la majoria de la gent que viu a les ciutats. En un entorn natural privilegiat, a l'ombra de la serra, els estrets carrers de Terrateig s'entrecreuen al voltant de l’església, antic centre del poble, i s'estenen fins la font i el barranc. Fruit dels capritxos de la història, quan les carreteres tenien un altre traçat, existeix una escampada important en el traçat urbà. Les cases junt a l'antic accés al poble o la partida del Morquí en són una bona mostra.

Gràcies a la construcció de l'autovia del Morquí les distancies a la costa s'han acurtat: només 15 minuts en cotxe separen el bullici costaner de la tranquil·litat de la serra. Fet que està movent molts habitants del litoral o fins i tot de l'estranger a fixar la seua residència a Terrateig, on tenen a l'abast tots els serveis en un entorn únic.

Hui com abans, la riquesa agrícola és la base econòmica del poble. A pesar d'això, estem immersos en un moment de canvi on s'obrin noves possibilitats econòmiques que no es poden deixar passar. Terrateig té recursos naturals i estratègics i infraestructures que li fan mirar el futur amb optimisme. I tot això amb una qualitat de vida immillorable.